Гол от засада вдъхнови Манчестър Юнайтед за обрат в дербито със Сити

"Червените дяволи" спечелиха мача с 2:1
14 яну 2023 16:42, Красимир Ангелов
30
Гол от засада вдъхнови Манчестър Юнайтед за обрат в дербито със Сити
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед победи с 2:1 градския съперник Сити в голямото дерби от 20-ия кръг на Висшата лига, играно на стадион "Олд Трафорд".

Първото полувреме не предложи много интересни моменти, но след почивката нещата рязко се промениха и сблъсъкът покри големите очаквания.

В 60-ата минута Сити поведе с първия си точен удар чрез Джак Грийлиш. "Червените" дяволи обаче направиха пълен обрат с голове на Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд. При първото попадение обаче имаше явна засада, която съдиите не отсъдиха, а ВАР дори не разгледа ситуацията допълнително.

После Сити поиска дузпа за фаул срещу Ерлинг Холанд, но съдиите, водени от Стюарт Атуел, пуснаха играта да продължи. Норвежкият стрелец на "небесносините" беше напълно опазен от защитата на "червените дяволи" и това се оказа един от ключовите моменти в дербито.

В класирането Сити остава с 39 точки и може да изостане на 8 от лидера Арсенал, ако утре "топчиите" победят като гост големия съперник Тотнъм. С четвъртия си пореден успех във Висшата лига, Юнайтед събра 38 т. и има всички шансове да се намеси в борбата за титлата.

Подробности за дербито на Манчестър четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
6
 
! Отговори
Бинко Сланинко преди 1 година
Да я махат тази засада като правило, който е по-атлетичен, ще стигне до топката. И тъч да се бие с крак. Писнало ми е от лягания и ставания по терена всеки 2 минути, спира се часовника като в баскебола, т.е. играете чисти 90 минути, а не някакви измислени продължения "на око". Да не говорим, колко повече голове ще има, което ние зрителите заслужаваме.
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да започнем с това: Преди 5 години всеки съдия веднага би вдигнал засада още при паса към Рашфорд и всичко приключва. Така трябва да е. Сега простотии - кой бил активен, кой бил пасивен, кой влияел на играта, кой не влияел... Футболът има нужда от ясни правила - щом е засада - вдигаш веднага! Всичкко друго е тълкувание, а от тълкуванието имат файда само големите отбори - вкарват от засада, ама нямало засада, защото някой бил пасивен. Глупости на търкалета!
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм фен на нито един от двата отбора,но като видях гола чак се подразних. В Англия,с Вар,цял свят да те гледа и всички съдии да си затворят очите е меко казано нагло. Такива моменти после се коментират с години и се дават като пример за корупция
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На англичаните каквито са им играчите, такива са им и съдиите. Претенции големи, понякога стигат малко под върха, но никога на него. Е, освен ако не се признае нередовен гол...
13
3
 
4
 
! Отговори
Атрактивно заглавие, преди 1 година
слаба статийка,гола кука за коментари и за убиване на време :) Това може да го напише само някой,който не е гледал мача,а е копи-пейстнал новинКата от спИртала,гь0ла или шезлОНГА :) Айде у лево,мача свърши,резултата е 2:1,Манчестър е червен!!!
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чиста засада.Рашфорд се движи заедно с топката при което ангажира вниманието на защитата и вратаря.Това че не играе с топката не ознава че няма влияние в конкретната ситуация.
11
3
 
12
 
! Отговори
СПОРЕД МЕН, преди 1 година
ПЕП ГУАРДИОЛА призна гола на Фернандеш, след като прегледа видеото и коментира- ЦИТИРАМ: "Рашфорд беше в засада, Б. Фернандеш не беше. Ршфорд разсея нашия вратар и защитниците. Това е всичко". КРАЙ НА ЦИТАТА!
10
3
 
11
 
! Отговори
Моряк от Бургас преди 1 година
Щом е свирено така - значи е редовно! Просто МанЮ наистина повече желаеше успеха!
9
9
 
12
 
! Отговори
СПОРЕД МЕН, преди 1 година
И двата гола на Юнайтед бяха редовни. Прегледах ситуациите със стоп-кадър. При първият гол, пасът беше към Рашфорд, който обаче НЕ ДОКОСНА топката и я остави връхлитащия от дълбочина на Б. Фернандеш да отбележи. При втория гол, защитникът до Гарначо покриваше Рашфорд. НЯМА ЗАСАДИ и при двата гола. Гледайте повторения със стоп-кадър!
8
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяхте гледали положението имаше 10 повторения, ясно се видя, че Рашфорд умно не пипна топката, а Фернандеш не беше в засада, чист 100% гол, затова и ВАР не се задейства. Като фен на Арсенал, трябва да приемем, че изиграха положението гениално.
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква засада бе пишман разбирачи? Гати плямпалата дежурни.
6
7
 
11
 
! Отговори
Димо преди 1 година
За милиметър дават засада,за метър-не !!! Съдии!?!?!
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако в "Родината" на футбола се допуска да бъде избран отбор който да победи изобщо ням защо да се питаме как така Сърът не се намеси за честа бе. Ударите на Ютите коват желязото с което Арсенал по най долния и подъл начин избавен от титлата.
4
9
 
9
 
! Отговори
Стар преди 1 година
Ами ако бяха поискали вар ,щеше да се види че е суперявна засада!
3
7
 
12
 
! Отговори
безпристастен преди 1 година
Много пристрастно съдйство Юнайтед трябва много да ги черпят!Уникално,за вдигната,видима засада не поискаха ВАР,а се виждаше с просто око че е повече от метър
2
11
 
13
 
! Отговори
G.H преди 1 година
100% засада. И след това 99% дуспа за нарушение на Каземиро. Вижда се как му пречи да бие и го фаулира. Както и да е
1
7
 
12
 
! Отговори
Бял Орел преди 1 година
Фърги се обади и зачетоха гола ....